ua en ru

Порошенко виключив з санкційного списку 6 журналістів

Порошенко виключив з санкційного списку 6 журналістів Фото: Петро Порошенко

Санкції зняли з британських, іспанських і німецького журналіста

Президент України Петро Порошенко виключив зі списку фізичних осіб, проти яких Україна ввела санкції, 6 зарубіжних журналістів. Відповідний указ №550/2015 про внесення змін до санкційний список опублікований на сайті глави держави.

"Внести зміни в додаток 1 до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", введеного в дію Указом Президента України від 16 вересня 2015 року № 549, виключивши позиції 69, 70, 72, 74, 78 і 83", - йдеться у рішенні РНБО, яке ввів у дію своїм указом Порошенко.

Зазначимо, зі списку виключені три журналіста телерадіокомпанії BBC, що входять в акредитований пул Великобританії в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації, це - Стів Росенберг, Емма Уеллс і Антон Чичеров. Крім цього, санкції зняли з іспанських журналістів Антоніо Хосе Родрігеса і Мануеля Ангеля Састре (газети Quatro, El Pais, El Confidencial) і німецького Рутца Міхаеля (Die Zeit, Frankfurter).

Нагадаємо, під дію українських санкції потрапляло 388 фізичних і 105 юридичних осіб.

При цьому список розкритикували міжнародні правозахисні організації, оскільки у нього увійшов 41 журналіст і блогер з різних країн світу.