ua en ru

Порошенко і Гаук погодилися з необхідністю розширення санкцій проти РФ

Президент України Петро Порошенко і Президент Німеччини Йоахім Гаук погодилися з необхідністю розширити санкції проти Росії. Про це йшла мова в ході їх зустрічі в Німеччині, передає прес-служба українського глави держави.

"Під час зустрічі Президент поінформував свого німецького колегу про ситуацію на Донбасі і підкреслив необхідність звільнення всіх заручників, включаючи режисера Олега Сенцова і українську льотчика Надію Савченко. Президент України звернув увагу свого німецького колеги на переслідування української церкви на окупованих територіях. Сторони погодилися щодо необхідності продовження і розширення санкцій відносно Росії", - йдеться в повідомленні.

В ході зустрічі Порошенко зазначив допомогу Німеччини у лікуванні військових, поранених в зоні АТО.

"Під час розмови ключова увага приділялася пріоритетів України на шляху європейської і євроатлантичної інтеграції. Президент Порошенко зазначив, що Україна очікує від саміту "Східного партнерства" у травні цього року в Ризі рішення про введення безвізового режиму для українців з боку ЄС", - додали в прес-службі.

Порошенко також запросив Гаука відвідати Україну у зручний час.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що санкції проти Російської Федерації залежать від реалізації мінських домовленостей.