ua en ru

Полторак: бойовики в Комінтерновому намагалися спровокувати наступ ЗСУ

Полторак: бойовики в Комінтерновому намагалися спровокувати наступ ЗСУ Фото: Степан Полторак

За словами Полторака, Комінтернове і так знаходилося під контролем ДНР

В ході захоплення Комінтернового Донецької області проросійські бойовики намагалися спровокувати наступ Збройних сил України на окуповані території Донбасі. Про це на Раді реформ Міністерства оборони України заявив глава відомства Степан Полторак, передає "112 Україна".

"Комінтернове, згідно з мінськими угодами, перебуває під окупованою територією, лінія проходить по західним кордонам цього населеного пункту. Вони пробували спровокувати ЗСУ на порушення мінських угод. Вони підготувалися дуже добре, вони увійшли в Заїченко, там вони завжди були. І цей населений пункт знаходиться взагалі в глибині, ще 5 км на схід...там були війська", - заявив Полторак.

За його словами, бойовики постійно провокували бійців ЗСУ.

"Коли ми підняли питання перед ОБСЄ і туди почала висуватися група ОБСЄ, вони спішно вивели техніку. Переодягли до 20 чоловік у цивільну форму одягу і під виглядом місцевих жителів залишили там. Вони були готові до того, що ми відреагуємо на заяви, які вчора були з ранку практично у всіх ЗМІ, що "все пропало, треба наступати". Вони саме на це розраховували, що ми піддамося цієї провокації, підемо вперед ", - додав Полторак.

Нагадаємо, напередодні штаб АТО повідомив про вихід бойовиків з Комінтернового.