ua en ru

Поліція Німеччини зміцнить антитерористичний спецназ

Поліція Німеччини зміцнить антитерористичний спецназ Томас де Мезьєр

Антитерористичні підрозділи німецької поліції очікує суттєве поповнення. Про це повідомив у суботу, 4 квітня, міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр, передає Deutsche Welle.

За його словами, в 2015 році штат німецьких органів безпеки зросте більш, ніж на 400 робочих місць. Роком пізніше число співробітників правоохоронних органів збільшиться ще на 350 осіб. Крім того, в 2016 році Федеральне відомство з охорони конституції і німецька кримінальна поліція візьмуть на роботу за 200 нових співробітників.

Він заявив, що зміцнення лав правоохоронних органів пов'язано із зростаючою загрозою терактів у країні. Він повідомив про 280 потенційних терористів, які проживають нині в Німеччині. За словами глави МВС, нападу в Парижі показали нову тактику екстремістів, тепер "вони діють одночасно в декількох місцях, а в найгірших випадках - протягом декількох днів". Де Мезьєр зазначив, що для протидії терору необхідні "потужні спецпідрозділу поліції".

Крім того, міністр підкреслив, що поліцейський спецназ "повинен бути спеціально навчений для антитерористичних дій і мати особливе спорядження". Зокрема, бійці спецпідрозділів повинні мати куленепробивні жилети підвищеної міцності.

Нагадаємо, раніше в Німеччині в результаті урагану "Ніклас" загинули три людини.