ua en ru

Політика Кабміну і київської влади по тарифах є бандитизмом проти народу, - "Рух за реформи"

Політика Кабінету міністрів України та київської влади у питанні тарифів є бандитизмом проти власного народу. Про це заявив лідер партії "Рух за реформи" Сергій Думчев.

Він зазначив, що з початку осені мешканців Києва чекає черговий "приємний" сюрприз від влади - тарифи на електроенергію в середньому по місту піднімаються на 25%, що складе близько 63 коп. за кВт-ч.

Зокрема, за словами Думчева, для населення, яке споживає до 100 кВт-год, тариф зросте на 25% і складе 46 коп. за кВт-ч. Для тих, хто споживає від 100 до 600 кВт-год, тариф також підніметься на 25% і складе 79 коп. за кВт-ч. Зазначається, що ця категорія становить майже 80% киян. І, нарешті, для категорії людей, які споживають понад 600 кВт-год, тариф піднімається на 5% і складе 148 коп. за кВт-ч.

При цьому, заявив Думчев, у "Київенерго" зазначають, що це далеко не останнє, а тільки планове підвищення тарифів. У перспективі влада збираються довести середньостатистичний тариф до 123 коп. за кВт-ч.

"Уряд і київська влада радісно звітують перед західними партнерами, що "вміло" піднімають тарифи до європейського рівня. А от особисто мені така політика більше нагадує виїмки посівних, худоби і елементарних продуктів харчування у селян часів Голодомору, влаштованого більшовиками. Людей роблять навіть не бідними, а жебраками. В результаті з обігу вилучається вільна грошова маса, оборот товарів мінімізується, громадяни стають неплатоспроможними, і все це призводить до загальної стагнації фінансової системи і практично всіх секторів економіки. Те, що зараз робиться з тарифами - це бандитизм проти власного населення", - заявив лідер партії "Рух за реформи" Сергій Думчев.

Нагадаємо, вересневе підвищення тарифів на електроенергію буде далеко не першим для киян. З квітня 2015 року тарифи були підвищені на 45% і доведені в середньому по столиці до 52 коп. за кВт-ч.