ua en ru

Засідання Київради: Мерія посилено охороняється співробітниками міліції

Приміщення Київради посилено охороняється співробітниками "Беркута" і міліції в очікуванні сьогоднішньої сесії столичної мерії. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Приміщення Київради посилено охороняється співробітниками "Беркута" і міліції в очікуванні сьогоднішньої сесії столичної мерії. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Фотогалерея: "Засідання Київради 23 жовтня"

Вже традиційно біля будівлі столичної мерії знаходяться автобуси МВС. Київрада оточена за периметром співробітниками спецзагону "Беркут". Також столична мерія сьогодні зранку оточена залізним парканом.

Бійці спецпідрозділу знаходяться і самій в будівлі "Київради". Вони контролюють входи в приміщення, коридори і сходи. При цьому ліфти в Київраді не працюють.

Тим часом співробітники мерії і журналісти вже проходять в будівлю Київради.

Крім того, сьогодні опозиційні народні депутати збираються знову спробувати потрапити в будівлю Київради. При цьому голова фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк попросив спікера Верховної Ради України Володимира Рибака написати лист до міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка з проханням забезпечити безперешкодний прохід народних депутатів від опозиції на завтрашнє засідання Київради.

На даний момент, під будівлею столичної мерії близько 500 осіб проводять мітинг проти сьогоднішнього засідання Київради, серед яких представники партій "Удар", "Батьківщина" і "Свобода" з прапорами своїх політичних сил.

При цьому, навпроти будівлі Київради, через дорогу розташувалися прихильники сьогоднішнього засідання - близько 50 осіб. Вони тримають в руках прапори України і плакати з написами "Удару" необхідний хаос, а киянам - тепло", "Перемогли Черновецького, переможемо і німця", "Народні депутати нагодовані, а бюджетники голодні" та інші.

Між тим, правоохоронні органи автобусами зі знаками МВС перерили частину пішохідної частини близько Київради. Зокрема, від мерії до перетину вул. Хрещатик з вул. Б. Хмельницького розташувалися 12 автобусів з "Беркутом" з тонованими стеклами і мигалками на даху, а за ними в безпосередній близькості від будівництва Цуму щільно стоять міліціонери. Сама будівля Київради оточене сірим парканом, за яким також щільними рядами розташувалися правоохоронці. Крім того, на вул. Прорізній знаходяться ще 10 автобусів.

Відзначимо, що в ході попереднього засідання Київради 2 жовтня 2013 р., згідно з повідомленням МВС, співробітники міліції під час вуличних зіткнень біля будівлі Київської міської ради на вул. Хрещатик один раз застосували сльозогінний газ. За словами керівника Головного управління МВС України в м. Києві Валерія Коряка, застосування сльозогінного газу відбулося тоді, коли натовп затягла до себе бійця "Беркута" і почала його бити.

Нагадаємо, що 2 жовтня, згідно з повідомленням кореспондента РБК-Україна, в натовп було кинуто кілька димових шашок, через що мітингувальники вийшли на проїжджу частину Хрещатика, що перекрило рух і створило затор на центральній вулиці.

Також, після попереднього засідання Київради, правоохоронці склали адміністративні протоколи за дрібне хуліганство відносно п'яти активістів.