ua en ru

Законопроект про люстрацію має бути розроблений у першій половині квітня, - Єгор Соболєв

Основними ідеями законопроекту стане люстрація: - антикомуністична; - проти агентів іноземних спецслужб; - антикорупційна; - людей, які заплямували себе знищенням демократії.

Законопроект про люстрацію має бути розроблений у першій половині квітня 2014 р. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив глава створюваного при Кабінеті міністрів люстраційного комітету Єгор Соболєв.

"Закон про люстрацію всієї "державної машини" зараз тільки розробляється, оскільки це дуже масштабне і складне завдання. Я думаю, нам вистачить близько двох тижнів для підготовки такого законопроекту. Треба не тільки зрозуміти, за якими критеріями люструвати, не тільки передбачити механізми люстрації, але ще й зрозуміти, кого люструвати в першу чергу і ким замінювати. Легко сказати: звільняємо всіх міліціонерів. А хто завтра буде патрулювати вулиці? Хто розслідуватиме розбої та вбивства", - заявив Соболєв.

За його словами, група юристів вже почала писати законопроект. Соболєв зазначив, що основними ідеями законопроекту стане антикомуністична люстрація, люстрація проти агентів іноземних спецслужб, антикорупційна люстрація і люстрація людей, які заплямували себе знищенням демократії.

"Єдине, я б не хотів нести відразу в Раду. Я думаю, законопроект важливо обговорити з сходом і півднем. Мені здається, там слово "люстрація" частково сприймається як розправа. І хотілося б це обговорити з місцевим населенням, щоб вони зрозуміли, для чого це потрібно. Коли схід і південь будуть готові до дискусії на цю тему, тоді й будемо обговорювати законопроект", - додав Соболєв.