ua en ru

Загарбники Харківської ОДА оголосили про створення Харківської народної республіки

Загарбники Харківської обласної державної адміністрації оголосили про створення Харківської народної республіки.

Загарбники Харківської обласної державної адміністрації оголосили про створення Харківської народної республіки. Про це повідомляє місцеве видання "Статус-кво".

"Виконуючий обов'язки Харківської обласної ради "Рада депутатів харківської територіальної громади" (так називають свій орган сепаратисти) прийняв рішення про створення суверенної держави під назвою "Харківська народна республіка", яке "буде будувати відносини з іншими державами у відповідності з міжнародним правом", - повідомляє Статус-кво".

Звернемо увагу, як повідомляє кореспондент РБК-Україна з місця подій, до облдержадміністрації звозяться правоохоронці, яким, швидше за все, буде видано табельну зброю. Крім того, на площі Свободи знаходиться багато нетверезих людей.

Сьогодні харківським "альтернативним депутатам" не вдалося пройти в будівлю обладміністрації, тому що прохід в фойє був заблокований міліцією, тому "сесія" була проведена прямо у вестибюлі. Зазначимо, близько 19.00 було проведено "збори обласної громади", на якому було висловлено недовіру депутатам Харківської облради і зачитаний поіменний список тих людей, які записалися в "альтернативні депутати" і мають намір провести сесію, щоб призначити референдум.

Як повідомляється, "альтернативні депутати" на сходинках перед місцевою ОДА прийняли присягу. Після цього ведучий оголосив, що піде домовлятися з міліцією про те, щоб активістів впустили в будівлю ОДА.

Зазначимо, як повідомляє харківське видання АТН, станом на 18:50 бійці харківського "Беркута" покинули будівлю ОДА. Пізніше АТН повідомив, що народ на харківському Євромайдані розійшовся. Правоохоронці затримали декілька провокаторів, які кидали світлошумові гранати в євромайданівців.

Нагадаємо, раніше сепаратисти в Донецьку оголосили про створення Донецької народної республіки.