ua en ru

Забзалюк складає депутатські повноваження

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Роман Забзалюк заявив, що складає депутатські повноваження через незгоду з масовими акціями протесту, які ініціювали опозиційні лідери, повідомляє "5 канал".

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Роман Забзалюк (на фото) заявив, що складає депутатські повноваження через незгоду з масовими акціями протесту, які ініціювали опозиційні лідери.

"Причина в тому, що я бачу, що окремі представники політичних сил - як з одніого боку, так і з іншого - штовхають країну, фактично, на пряму конфронтацію, і на кровопролиття", - повідомив він.

За його словами, за таких дій "ми можемо втратити країну".

"Я категорично з цим не згоден. Хтось грається в політику, а в результаті постраждає народ України, і ми втратимо країну", - заявив Забзалюк.

Нагадаємо, Забзалюк опинився в центрі загальної уваги, коли заради експерименту на початку 2012 р. вступив у переговори з представниками Партії регіонів в парламенті про можливий свій перехід у їхню фракцію. Забзалюк отримав за перехід 450 тис. дол., які потім передав лікарні "Охматдит", а переговори зробив надбанням громадськості.

Забзалюк у 1981-1993 рр. ніс службу на офіцерських посадах у Збройних силах. Учасник бойових дій в Афганістані. Звільнився зі Збройних сил в грудні 1993 року в Миколаєві в званні майора. Підполковник запасу.

У липні 1999 року організував і провів в місті Миколаєві засновницьку обласну конференцію, на якій були вибрані делегати на перший з'їзд партії "Батьківщина". Делегат всіх партійних і міжпартійних з'їздів. Беззмінний лідер Миколаївської обласної парторганізації ВО "Батьківщина".

З грудня 2012 р. - народний депутат України VII скликання, пройшов за списком партії "Батьківщина" (№31 у списку). Заступник глави комітету Верховної Ради з питани національної безпеки і оборони.