ua en ru

Яценюк виступає за зміни до Бюджетного кодексу в рамках розширення місцевого самоврядування

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає за необхідне внести зміни до Бюджетного кодексу України в частині формування бюджетних та податкових підходів при формуванні місцевого самоврядування.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає за необхідне внести зміни до Бюджетного кодексу України в частині формування бюджетних та податкових підходів при формуванні місцевого самоврядування. Про це він заявив сьогодні на засіданні тимчасової спеціальної комісії (ТСК) Верховної Ради України з питань підготовки законопроекту про внесення змін до Конституції України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо за необхідне не просто змінити Конституцію, але й змінити бюджетні, податкові підходи при формуванні місцевого самоврядування і при зміні підходів до надання не тільки повноважень, але й фінансового ресурсу органам місцевого самоврядування і територіальним громадам. В першу чергу необхідно змінити Бюджетний кодекс, і такий проект Бюджетного кодексу вже був внесений. До речі, він вносився тоді урядом Юлії Тимошенко", - сказав Яценюк.

На його переконання, функції ОДА та РДА мають перейти до виконавчих комітетів, які будуть обиратися громадою.