ua en ru

Яценюк закликав ЄС заморозити всі російські активи до моменту виведення війсь та агентури РФ и України

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Євросоюз заморозити всі російські активи до моменту виведення війсь та агентури РФ и України

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав країни Заходу заморозити всі російські активи до моменту виведення військ та агентури РФ и України . Про це він заявив після підписання меморандуму про співпрацю зі Світовим конгресом українців.

"Нажаль, введені санкції не дали результату по деескалації ситуації в Україні. В таких обставинах одним з вірогідних елементів струмування російської агресії повинен бути розгляд питання про заморожування всіх російських активів і зупинку всіх банківських транзакцій Російської Федерації в країнах членах Європейського союзу та США та країнах "Великої сімки". Заморозити російські активи і фінанси до моменту виведення Росією Збройних сил, техніки і агентур (з території України)", - заявив Яценюк.

За словами українського прем'єра, в останні дні Росія істотно наростила свою присутність в Україні.

Нагадаємо, ЄС здійснив відносно РФ три хвилі санкцій, остання з яких була економічного характеру. Більша частина зазначених санкцій торкнулася в основному лідерів ДНР, ЛНР і Криму.