ua en ru

Яценюк закликав екстремістів звільнити адмінбудівлі та скласти зброю

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав екстремістів звільнити адмінбудівлі та скласти зброю.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав екстремістів звільнити адмінбудівлі та скласти зброю. Про це він заявив на засіданні уряду у четвер ввечері, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завершилася зустріч в Женеві чотирьохсторонньому форматі. За результатами цієї зустрічі прийнята спільна заява. РФ змушена була засудити екстремістів. Ця заява яка підписана Росією, передбачає негайне роззброєння незаконних збройних формувань на території Луганської, Донецької та інших східних областей... ОБСЕ, яка зараз розмістила свою місію на території України, буде тим міжнародним органом, який буде сприяти виконанню підписаних домовленостей. Саме тому я хотів би невідкладно звернутися до екстремістів терористів, які надалі тримають зброю в руках і займають незаконно адміністративні будівлі, будівлі органів внутрішніх справ та СБУ. Росія була змушена засудити екстремізм і підписалась під тим, щоб всі банд формування були невідкладно роззброєні і вийшли з приміщень. Виходьте, ваш час закінчився", - сказав Яценюк.

"Ми взяли на себе зобов'язання амністувати тих мирних протестувальників, які вийдуть з приміщень, які залишать зброю і такі особи не будуть переслідуватись, окрім тих, які вчинили тяжкі злочини. Це в першу чергу вбивство, яке ні при яких обставинах ніхто нікому не простить. Тому ми ще раз заявляємо свою однозначну позицію: українська влада не просто готова до діалогу, а українська влада веде діалог з сходом і заходом, тому що Україна це і Донецьк, і Львів, і Луганськ, і Тернопіль, Україна з Києвом, який є столицею всієї великої України, до якої входить територія АР Крим, яка є також українською", - сказав Яценюк.