ua en ru

Яценюк 21 березня підпише політичну частину УА з Євросоюзом, - МЗС

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк від імені української сторони підпише політичну частину угоди з Європейським Союзом у п'ятницю, 21 березня 2014 р.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк від імені української сторони підпише політичну частину угоди з Європейським Союзом у п'ятницю, 21 березня 2014 р. Про це на прес-конференції заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"21 березня в Брюсселі планується підписання політичний частини угоди про асоціацію з Європейським Союзом. З української сторони угоду підписуватиме прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, з боку ЄС - глави держав ЄС і урядів ЄС. Планується підписання політичної частини угоди, а саме: преамбули і загальних розділів 1-2, інституційних і остаточних положень", - заявив він.

Представник МЗС нагадав, що підписання другої частини угоди - секторального співробітництва та створення зони вільної торгівлі - відкладено на більш пізній термін.

"Для цього необхідна більш детальна робота над цією частиною угоди", - пояснив Перебийніс.

Також, за його словами, буде створено Раду асоціації, яка і буде виносити всі необхідні рішення.

В цілому підписання політичної частини угоди має надати Україні "додаткові гарантії територіальної цілісності України", додав представник українського зовнішньополітичного відомства.