ua en ru

Янукович звільнив Акімову з посади першого заступника глави АП

Президент України Віктор Янукович звільнив Ірину Акімову з посади першого заступника глави Адміністрації Президента.

Президент України Віктор Янукович звільнив Ірину Акімову (на фото) з посади першого заступника глави Адміністрації Президента. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Разом із тим Янукович призначив Акімову своїм радником і затвердив представником Президента у Кабінеті міністрів.

Ірина Акімова народилася 26 квітня 1960 р. у Харкові. У 1982 р. закінчила факультет економіки Харківського державного університету. Кандидат економічних наук. Доцент економічного факультету Харківського національного технічного університету.

У різний час Акімова працювала директором Інституту економічних досліджень і політичних консультацій (Київ), старшим науковим співробітником Центру економічних досліджень Варшавського університету, науковим співробітником економічного департаменту Магдебурзького університету, директором аналітичного центру ТОВ "Блакитна стрічка". На момент парламентських виборів-2007 - гендиректор аналітичного центру "Бюро економічних і соціальних технологій" (Київ).

З листопада 2007 по березень 2010 рр. - народний депутат України VI скликання від Партії регіонів (пройшла до парламенту під №63 виборчого списку). Заступник глави комітету Верховної Ради з питань економічної політики. Обіймала посаду міністра економіки в тіньовому, опозиційному, уряді Віктора Януковича.

У лютому 2010 р. після перемоги лідера ПР на президентських виборах зайняла пост першого заступника глави Адміністрації Президента України - представника Президента в Кабінеті міністрів України. У жовтні 2012 р. була обрана до ВР VII скликання від Партії регіонів (№6 у списку), однак від депутатського мандата відмовилася. Акімова - член Партії регіонів від жовтня 2007 р.

Крім того, глава держави звільнив Андрія Портнова з посади радника Президента, призначивши його першим заступником глави Адміністрації Президента України.

Зазначимо, що у п'ятницю Янукович провів ряд кадрових перестановок у структурах президентської вертикалі.

Так, Андрій Клюєв залишив посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони, ставши главою Адміністрації Президента.

Нагадаємо, 17 січня Янукович звільнив Сергія Льовочкіна з посади глави АП. Раніше Льовочкін вже подавав у відставку вранці 30 листопада 2013 р. після розгону Євромайдану. Але тоді Президент відхилив його прохання про відставку.