ua en ru

Янукович закликав уряд до діалогу з опозицією задля прийняття бюджету

Янукович вважає, що уряд має вести діалог з опозицією для якнайшвидшого прийняття державного бюджету на 2014 р.

Президент України Віктор Янукович вважає, що уряд має вести діалог з опозицією для якнайшвидшого прийняття державного бюджету на 2014 р. Про це глава держави сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, повідомляє прес-служба Президента України.

Янукович нагадав, що завжди напередодні голосування за бюджет урядовці зустрічалися з фракціями, вислуховували зауваження, пропозиції, вносились корективи до бюджету. Глава держави підкреслив необхідність проведення таких зустрічей уряду з парламентськими фракціями.

"Безумовно, треба говорити з опозицією. Треба вже виходити з цього глухого кута", - сказав Президент.

Янукович окремо зазначив, що таким виходом можуть бути переговори уряду з опозицією за участі парламентської більшості.

"Я вважаю, що вам треба працювати з парламентом, щоб завтра бюджет був прийнятий. Якщо він не буде прийнятий - ви знаєте, які наслідки. Це скорочення заробітних плат, перш за все, доплат, які ми планували вже з січня цього року", - сказав Янукович.

За словами глави держави, на цей рік заплановане зростання економіки, збільшення інвестицій, підвищення соціальних виплат, заробітних плат, пенсій.

"Дуже важливо, щоб народні депутати зрозуміли відповідальність перед виборцями", - сказав Янукович, звернувши увагу на важливість своєчасного фінансування соціальних виплат, зарплат, пенсій у січні.

Янукович закликав уряд до діалогу з опозицією задля прийняття бюджету

Фото: прес-служба Президента України

Під час зустрічі з прем'єр-міністром глава держави нагадав, що лідери опозиційних фракцій запропонували голові Верховної Ради Володимиру Рибаку створити робочу групу з цього питання. Президент наголосив на важливості ефективної роботи цієї групи та застеріг від політизації та популізму.

На переконання глави держави, парламент повинен повернутися до вирішення соціальних питань.

"Принциповою моєю позицією є підведення підсумків за 2013 рік. Нам не треба приховувати будь-які наші недоліки. Нам потрібна справедлива, об'єктивна дискусія, чого нам не вдалося зробити, чому і хто за цим стоїть. Я маю на увазі і міністрів, і керівників із регіонів", - додав Президент.