ua en ru

Янукович сьогодні візьме участь у засіданні з питань відзначення 200-річчя Шевченка

Президент України Віктор Янукович візьме участь у спільному засіданні Громадської гуманітарної ради та Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Президент України Віктор Янукович (на фото) візьме участь у спільному засіданні Громадської гуманітарної ради та Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"У четвер, 13 лютого, о 14:30 під головуванням Президента України Віктора Януковича відбудеться спільне засідання Громадської гуманітарної ради та Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя з дня народження Т. Шевченка (АПУ, вул. Банкова, 11)", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, вчора Янукович провів зустріч з комісаром ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле, в ході якої обговорювалися питання врегулювання політичної кризи в Україні шляхом відкритого діалогу між владою, опозицією та громадянським суспільством, а також утримання від насильницьких та екстремістських дій.

Крім того, вчора Президент доручив Кабінету міністрів сприяти прийняттю закону про безпеку суддів.

"У зв'язку з вбивством судді Автозаводського районного суду міста Кременчука Полтавської області О. Лободенка, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування цього злочину. Забезпечити супроводження у Верховній Раді України проекту Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій безпеки суддів та членів їх сімей", - йдеться в дорученні Президента.

Також глава держави доручив генпрокурору Віктору Пшонці до 12 березня доповісти про результати розслідування вбивства судді.