ua en ru

Янукович доручив Мін'юсту сформувати єдиний реєстр арбітражних керуючих

Президент України Віктор Янукович доручив Міністерству юстиції сформувати єдиний реєстр арбітражних керуючих. Про це йдеться в указі Президента № 211/2013 від 15 квітня 2013 р.

Згідно з указом, організується система підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), встановлюються вимоги для отримання свідоцтва на права провадження діяльності арбітражного керуючого.

Формується єдиний реєстр арбітражних керуючих та єдиний реєстр підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.

Установлюється порядок проведення аналізу фінансово-господарського стану суб'єктів, визначаються форми плану санації і затверджуються документи щодо проведення процедур банкрутства.

Здійснюється державний контроль і регулювання за діяльністю арбітражних керуючих, здійснюється нагляд за діяльністю саморегулівної організації арбітражних керуючих.

Здійснюється державне регулювання, перевірка і порядок нотаріальної діяльності, проводиться аналітико-методичне забезпечення нотаріальної діяльності.

Визнається в установленому Кабінетом міністрів України порядку статус Всеукраїнської саморегулівної організації арбітражних керуючих.