ua en ru

Янукович доручив Кабміну щороку розробляти програму співробітництва Україна - НАТО на рік

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів України щороку розробляти проект річної національної програми співробітництва Україна - НАТО на рік, де визначати пріоритетні завдання і основні заходи співробітництва України і НАТО на плановий рік. Про це йдеться в указі Президента України № 328/2013 "Про річні національні програми співробітництва Україна - НАТО" від 12 червня 2013 р.

"З метою забезпечення продовження конструктивного партнерства України з Організацією Північноатлантичного договору, вдосконалення механізму планування та реалізації завдань і заходів партнерства з питань, що становлять взаємний інтерес, відповідно до закону України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" та рішень, прийнятих під час засідань комісії Україна - НАТО 3 грудня 2008 р. у м. Брюсселі і 15 квітня 2011 р. у м. Берліні, постановляю: Кабінету міністрів України щороку розробляти проект річної національної програми співробітництва Україна - НАТО на відповідний рік, передбачаючи в ньому середньострокові цілі на два-три роки та пріоритетні завдання і основні заходи співробітництва на плановий рік з питань, що становлять взаємний інтерес (зокрема, із суспільно-політичних, зовнішньополітичних і економічних питань, питань оборони і військових питань, питань ресурсного (фінансового) забезпечення, безпеки, в тому числі інформаційної, правових питань), та визначаючи перелік відповідальних виконавців", - йдеться в указі.

Крім того, Янукович доручив Кабміну погоджувати в установленому порядку проект річної національної програми зі стороною НАТО та подавати проект річної національної програми до 15 грудня року, що передує плановому.

Крім того цим документом, Презіднет наказав визнати таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 12 травня 2009 р. №298 "Про річну національну програму з підготовки України до набуття членства в Організації Північноатлантичного договору".

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Річна національна програма є основним програмним документом системного співробітництва з Альянсом. Вона розробляється з метою забезпечення реалізації нового етапу співробітництва між Україною та Організацією Північноатлантичного договору відповідно до рішень, прийнятих під час засідань комісії Україна - НАТО 04.04.2008 р. у м. Бухаресті та 03.12.2008 у м. Брюсселі, створення належних умов для ефективного виконання пріоритетних завдань у сфері співробітництва України з НАТО.

Читайте также: НАТО налаштоване продовжувати надання підтримки зусиллям України в проведенні внутрішніх реформ