ua en ru

Янукович підписав закон про направлення контингенту для участі в операції "Океанський щит" та ATALANTА

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 617-VII від 8 жовтня 2013 р. "Про схвалення рішення Президента України про направлення національного контингенту для участі України в операції "Океанський щит" та в операції Європейського cоюзу EU NAVFOR ATALANTA. Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради України.

Даний закон набирає чинності з дня його опублікування.

У супровідних документах до проекту закону наголошується, що завдання національного контингенту при участі в операції "Океанський Щит" полягають у веденні спостереження за морським простором, а також демонстрації військово - морської присутності в районі проведення операції; захист, знешкодженні та протидії піратським атакам, а також надання допомоги цивільним судам, у разі необхідності; активному пошуку піратів і озброєних грабіжників на морі, запобігання їх діяльності шляхом затримання суден і арешту майна, а також доставки доказів і підозрюваних у скоєнні нападів відповідним уповноваженим органам; здійснення необхідного втручання з метою звільнення захоплених піратами суден.

Завдання національного контингенту при участі в операції ЄС " EU NAVFOR ATALANTA полягають в запобіганні і протидії проявам піратства; прийняття необхідних заходів, включаючи застосування сили, для попередження і втручання в спробі скоєння актів піратства або збройного пограбування.

Загальна чисельність особового складу національного контингенту, що направляється для участі в операціях, складе до 250 військовослужбовців.