ua en ru

Янукович підписав закон про єдині умови виплати допомоги військовослужбовцям у разі втрати ними працездатності

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 5040-VI "Про внесення змін до деяких законів України з питань соціального захисту військовослужбовців". Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Нагадаємо, Верховна Рада України 13 березня ц.р. прийняла у першому читанні за основу законопроект № 7277 від 21 жовтня 2010 р. про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту військовослужбовців, виплати одноразової грошової допомоги у разі їх загибелі (смерті), встановлення їм інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності.

Законопроект передбачає встановлення єдиних умов призначення грошової одноразової допомоги в разі загибелі (смерті) військовослужбовців, встановлення їм інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності, що дасть можливість більш ефективно і економно використовувати бюджетні кошти, що виділяються на її виплату.

Розмір такої допомоги встановлюється виходячи з максимального посадового окладу за першим тарифним розрядом, установленим для військовослужбовців, що проходять військову службу за контрактом.