ua en ru

Вибори до Ради мають відбутися на пропорційній основі з відкритими списками, - Порошенко

Парламентські вибори мають пройти на пропорційній основі і з відкритими списками.

Парламентські вибори мають пройти на пропорційній основі і з відкритими списками. Про це Президент України Петро Порошенко повідомив в інтерв'ю українським телеканалам.

"Оптимальний закон - це пропорційна система з відкритими списками. Який буде досягнутий компроміс у парламенті, ми побачимо", - заявив Порошенко.

Президент додав, що 31 липня в Раді була досягнута домовленість про те, що комісія разом із представником Президента в парламенті протягом наступного тижня підготує зміни до закону про вибори народних депутатів.

"Якщо не домовляться за пропорційною системою з відкритими списками, то нехай йдуть на вибори на пропорційній основі. Якщо не зможуть прийняти закон про пропорційну систему, нехай ідуть на вибори за чинним законом. Але вибори відбудуться у будь-якому випадку", - зазначив Президент.

Він висловив сподівання, що КПУ "демократичним шляхом" не потрапить до нового парламенту.

Крім того, Порошенко зазначив, що Рада буде розпущена, щойно для цього з'являться конституційні підстави. Він переконаний, що в новому парламенті буде створено більшість, здатну проводити реформи.