ua en ru

Вибори в Києві для опозиції - тільки привід заблокувати трибуну у ВР, - експерт

Вибори в Києві опозиції потрібні тільки для того, щоб блокувати трибуну у Верховній Раді і вносити деструктив у роботу влади, вважає директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

«Київ - це лише привід для того, щоб внести деструктив у роботу влади. Ну, всім же зрозуміло, що тут конфлікт норм Конституції, і влада до виборів мера столиці не має відношення. Вирішити це може тільки Конституційний суд», - сказав Погребинський.

Він упевнений, що у опозиції немає ніякої програми подальших дій. «Опозиція загнала себе в глухий кут, вони роблять імпульсивні руху без будь-якої мети, сьогодні блокуємо - завтра не блокуємо. У них немає тактики дій, я вже не кажу про стратегію. Тут вони говорять про скасування закону про референдум, завтра про вибори мера Києва. Вони ж повинні розуміти, що якщо навіть вони знайдуть якісь голоси для скасування закону про референдум, Президент це не підпише. Треба ж думати і завтрашнім днем. Ці всі дії від безсилля», - зазначив політолог.

У той же час, за його словами, діючі столичні влади у вигідному світлі відрізняються від ймовірних опонентів на виборах мера Києва від опозиції. «Меншість зараз піднімає бурю в склянці, незважаючи на те, що опозиціонери самі не визначилася з єдиним кандидатом на мера. «Свобода» пропонує Ільєнко висунути на градоначальника. Бідні будуть кияни, якщо він стане біля керма столиці! Ми всі бачили нещасних мешканців Тернополя та Львова, де свободівці при владі. Не вистачало цього столиці. Що б там не говорили, чинна київська влада краща за останні за 10 років. Все просто забули епохи Омельченко і Черновецького», - резюмував експерт.