ua en ru

Вибори Президента: в Україні на 17:00 проголосували понад 50% виборців, - Соболєв

Вибори Президента України 2014. В Україні станом на 17:00 проголосувало більше 50% виборців. Про це сьогодні на брифінгу заявив в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

Станом на 17:00 в Україні проголосувало більше 50% виборців. Про це сьогодні на брифінгу заявив в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на 17:00 годину вибори в Україні відбулися. Станом на 17:00 більше 50% виборців з'явилися на виборчі дільниці і здійснили свій конституційний обов'язок", - сказав Соболєв.

Він додав, що штаб отримав такі дані від своїх членів виборчих комісій. Соболєв наголосив на тому, що плани Москви щодо зриву виборів в Україні не вдалися.

Крім того, за інформацією керівника виборчого штабу кандидата в Президенти Петра Порошенка та кандидата в мери Віталія Кличка в Дніпропетровської області Андрій Павелко, у Дніпропетровській обл. явка цьому році буде вище, ніж на виборах в 2012 р.

"Понад 39% виборців області вже проголосували, за нашими даними на 16:00. Це високий показник явки для області", - заявив Павелко.

За його прогнозами, явка виборців у Дніпропетровській обл. буде більше, ніж на виборах 2012 року: "На 16:00 не було жодного звернення в суди".

Крім того, як повідомив керівник виборчого штабу Порошенка-Кличко в Одеській області Олексій Гончаренко, явка в Одесі на 16:00 вже більше 30%.

"Все проходить дуже спокійно. Таких спокійних виборів Одеса не пам'ятає... Всі працюють в нормальному режимі. Явка в Одесі на 16:00 вже більше 30%. Для Одеси це високий показник", - зазначив Гончаренко.

А у Львівській і Житомирській областях явка вже перевищила 60%. Про це повідомив керівник штабу Порошенка-Кличко у Львівській області Олег Мандюк.

"В області процес голосування проходить у штатному режимі. Порушень немає. А явка на 16:00 вже 60%", - заявив він.

Керівник штабу в Житомирській області Геннадій Зубко заявив: "Всі 100% дільниць відкриті і все проходить без серйозних порушень. Явка вже 50%".