ua en ru

У Франції лідер ультраправої партії Марін Ле Пен виграла перший тур парламентських виборів

Лідер французької ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен виграла перший тур парламентських виборів. Вона отримала більше 42% голосів у невеликому місті на півночі Франції Енін-Бомон, передає Reuters. Якщо Ле Пен виграє другий тур парламентських виборів, який пройде 17 червня, "Національний фронт" отримає одне місце в Національних Зборах, нижній палаті французького парламенту.

Головним суперником Ле Пен на виборах в Енін-Бомоні був комуніст і колишній кандидат на президентських виборах Жан-Люк Меланшон. Він визнав свою поразку.

Під час другого туру парламентських виборів глава "Національного фронту" зустрінеться з кандидатом від соціалістів Філіпом Кемелем.

Для потрапляння в другий тур парламентських виборів кандидат повинен отримати понад 12,5% голосів у першому турі.

За неофіційними даними, у першому турі парламентських виборів перемагають соціалісти. Вони зможуть отримати від 295 до 347 місць в нижній палаті парламенту. Всього в Національних зборах 577 місць. Для парламентської більшості необхідно контролювати 289 місць.

Нагадаємо, 17 травня Президент Франції Франсуа Олланд оголосив новий склад уряду, до якого увійшли переважно члени Соцпартії Франції.