ua en ru

Позачергове засідання ВРУ може відбутися 27-28 січня

Позачергове засідання Верховної Ради України може відбутися у вівторок або середу 27-28 січня. Про це РБК-Україна повідомили в оточенні спікера Володимира Гройсмана.

"Позачергове засідання парламенту, якщо і відбудеться, то, швидше за все, наступного тижня, у вівторок або середу. Що ж стосується можливості такого засідання завтра (неділя, 25 січня), то за останньою інформацією, воно малоймовірно", - заявив він.

Джерело в оточенні спікера зазначило, що на даний момент остаточного рішення про необхідність проведення такого позачергового засідання парламенту не прийнято:

"Але ситуація в країні змінюється щогодини. Заплановано, як відомо, засідання РНБО. Але поки що не йде мова про введення воєнного стану в країні, враховуючи загострення ситуації на Донбасі. Природно, за законом, для введення воєнного стану за рішенням РНБО та президента України має відбутися засідання Верховної Ради України. Однак введення воєнного стану не вигідно на даний момент, враховуючи зовнішні фінансові зобов'язання і плани за пропозицією програм з МВФ. Тому, якщо таке засідання парламенту і відбудеться, то не факт, що на порядку денному буде питання про введення ВС", - сказав співрозмовник.

У той же час, наближений до спікера не виключає, що парламент на позачерговому засіданні може розглянути проекти законів, розглянуті на засіданні кабінету міністрів у середу, 21 січня. Зокрема, щодо визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями, а також фінансування збройних сил України.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Володимир Гройсман сьогодні закликав нардепів повернутися в Київ 25 січня для підготовки позачергового засідання Ради.