ua en ru

Віце-спікер виключає ухвалення змін до Конституції України поточним скликанням Ради

"Зміни мають бути прийняти протягом однієї каденції. У цій каденції парламент вже не встигне проголосувати", - сказав Кошулинський.

Віце-спікер, голова парламентської тимчасової спецкомісії щодо змін до Конституції, представник "Свободи" Руслан Кошулинський (на фото) виключає ухвалення змін до Конституції України поточним скликанням Верховної Ради. Про це він повідомив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зміни мають бути прийняти протягом однієї каденції. У цій каденції парламент вже не встигне проголосувати", - сказав Кошулинський.

За його словами, документ відправлений на розгляд Венеціанської комісії. "Після того, як Венеціанська комісія надасть свої висновки, Президент, маючи висновки комісії, зможе спокійно внести його вже до нового парламенту", - сказав віце-спікер.

Кошулинський очолив ТСК щодо змін до Конституції після того, як нардеп від фракції "Батьківщина" Руслан Князевич був призначений представником Президента в парламенті.

Нагадаємо, 24 липня розпалася парламентська коаліція, і тепер очікується, що восени 2014 р. пройдуть дострокові вибори Верховної Ради.

3 липня Верховна Рада підтримала внесення до порядку денного запропонованого Президентом України Петром Порошенком законопроекту №4178а "Про внесення змін до Конституції України (щодо повноважень органів державної влади та місцевого самоврядування)". За відповідне рішення проголосували 277 нардепів при мінімально необхідних 226.

Порошенко розраховує, що цей проект буде прийнятий якнайшвидше. На його думку, це допоможе врегулювати ситуацію на Донбасі.

8 липня Європейська комісія за демократію через право (Венеціанська комісія) пообіцяла Порошенку в найкоротші терміни розглянути зміни до Конституції України.