ua en ru

Верховна Рада Криму постановила створити власні міністерства та відомства автономії

Верховна Рада АР Крим ухвалила створити власні міністерства та відомства автономії.

Верховна Рада АР Крим ухвалила створити власні міністерства та відомства автономії. Відповідну постанову прийнято на позачерговому пленарному засіданні Ради АРК 6 березня 2014 р.

Згідно з прийнятою постановою, республіканські органи влади Криму утворюються Ради за поданням голови Ради міністрів. Призначення на посади і звільнення від посад здійснюється Ради Криму в порядку, передбаченому Конституцією АРК.

Так, передбачається утворити в системі органів виконавчої влади наступних міністерств: Міністерство юстиції Автономної Республіки Крим; Міністерство внутрішніх справ; Міністерство надзвичайних ситуацій; Міністерство промислової політики; Міністерство палива та енергетики; Міністерство інформації і масових комунікацій;

Крім цього, тепер до інших органів виконавчої влади належать: Казначейська служба і Пенсійний фонд.

Також створені органи зі спеціальним статусом: Податкова служба; Пенітенціарна служба; Кримська митниця; Архітектурна і будівельна інспекція; Департамент охорони.

Крім цього, створена Прокуратура та Служба безпеки, а також: Фонд загальнообов'язкового соціального страхування на випадок безробіття; Фонд соціального захисту інвалідів; Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань; Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Раді міністрів АРК доручено розробити і подати на затвердження Ради Криму положення про новоутворених органах виконавчої влади.

Депутат Ради Євген Михайлов уповноважений здійснювати взаємодію кримського парламенту з Радою міністрів автономії.