ua en ru

Велика Британія розглядає можливість відправки своїх військових на навчання в Україну у вересні

Британські війська можуть взяти участь у військових навчаннях в Україні наприкінці цього місяця. Про це заявив заступник міністра оборони Британії Джуліан Брейзер у ході відвідування військових маневрів НАТО в Польщі, передає Postimees.

За словами чиновника, британська влада в даний час розглядає таку можливість, хоча остаточне рішення ще не прийнято.

В навчаннях Rapid Trident ("Швидкий тризуб"), що були перенесені наприкінці травня на невизначений термін, мають взяти участь українські та американські війська. Британія готова послати в Україну невеликий військовий контингент.

Незважаючи на те, що Україна не є членом НАТО, альянс повинен послати чіткий сигнал російському Президенту Володимиру Путіну, вважає Брейзер.

З початку кризи в Україні Росія регулярно проводить військові навчання на кордоні, викликаючи занепокоєння у західних спостерігачів, які вважають, що таким чином готується вторгнення.

Як повідомляв напередодні Reuters, на заході України, поблизу кордону з Польщею, 16-26 вересня відбудуться навчання Збройних сил України спільно з США і їх союзниками, в яких візьмуть участь понад 1 тис. військовослужбовців із західних країн.