ua en ru

Великобританія продовжує поставки зброї в РФ

Великобританія продовжує експортувати в Росію зброю і технології подвійного призначення на мільйони доларів, незважаючи на стурбованість тим, що Росія озброює сепаратистів на сході України, заявив комітет британського парламенту.

Великобританія продовжує експортувати в Росію зброю і технології подвійного призначення на мільйони доларів, незважаючи на стурбованість тим, що Росія озброює сепаратистів на сході України, заявив комітет британського парламенту. Про це пише ВВС.

За даними комітету палати громад з контролю за експортом зброї, 251 ліцензія на експорт в Росію товарів, загальна вартість яких становить не менш як 225 млн доларів, продовжує діяти. Тільки 31 ліцензія була припинена.

Британський уряд раніше оголосив про намір припинити поставки в Росію товарів і технологій, які можуть бути використані в конфлікті на сході України.

Про триваючі постачання зброї стало відомо після того, як прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон піддав різкій критиці рішення французької влади продовжити торговельні відносини з Росією у військовій сфері, незважаючи на підтримку Москвою сепаратистів.