ua en ru

Великобританія буде стежити за військовими навчаннями РФ поблизу українського кордону

Глава Міноборони Великобританії Філіп Хеммонд заявив, що Лондон буде стежити за військовими навчаннями на заході Росії, про які Москва оголосила раніше сьогодні

Глава Міноборони Великобританії Філіп Хеммонд заявив, що Лондон буде стежити за військовими навчаннями на заході Росії, про які Москва оголосила раніше сьогодні, передає Reuters.

"Зрозуміло, ми хочемо бути максимально обізнаними про всі дії російської армії. І ми закликаємо всі сторони дати українському народу самостійно, без зовнішнього втручання, розібратися з внутрішніми протиріччями і визначити власне майбутнє", - зазначив Хеммонд.

26 лютого 2014 р. о 12:00 за київським часом раптово були підняті по тривозі війська Західного військового округу Росії, а також з'єднання та військові частини, які дислокуються на її території, 2-я армія Центрального військового округу, командування Повітряно-космічної оборони, Повітряно-десантних військ, Далекої і Військово-транспортної авіації.

За словами міністра оборони РФ, генерала армії Сергія Шойгу, Президент Росії Володимир Путін "поставив завдання перевірки здатності військ до дій при вирішенні кризових ситуацій, що становлять загрозу воєнної безпеки країни".