ua en ru

У Венесуелі опозиція подала скаргу на кандидата в Президенти Мадуро у зв'язку з порушенням передвиборного законодавства

У Венесуелі опозиція подала офіційну скаргу на в.о. Президента країни і кандидата на пост глави держави Ніколаса Мадуро у зв'язку з порушенням ним передвиборчого законодавства. Про це повідомляє ВВС.

Обурення супротивника Мадуро - Енріке Капрілеса - викликала телевізійна трансляція відвідування Мадуро могили екс-Президента Венесуели Уго Чавеса напередодні голосування, яке відбуватиметься сьогодні. Опозиціонери вважають, що це порушує заборону на передвиборну агітацію.

Разом з Мадуро до могили Чавеса приїхав і аргентинський футболіст Дієго Марадона, який взяв участь у передвиборних заходах кандидата від правлячої партії.

"Абсолютно неможливо уявити собі ситуацію, за якої державний канал пішов на таке (трансляція відвідин могили) від простого відчаю", - заявив в інтерв'ю державним ЗМІ опозиційний активіст Карлос Окаріз.

Крім того, в своєму мікроблозі в Twitter Капрілес звинуватив державне телебачення в "безсоромному порушенні законів про вибори".

Нагадаємо, сьогодні, 14 квітня 2013 р., у Венесуелі о 13:30 за киъвським часом стартують президентські вибори. Всього зареєстровано семеро кандидатів у Президенти країни, проте, за оцінками експертів, реальні шанси на перемогу мають в.о. Президента Ніколас Мадуро і кандидат від опозиції Енріке Капрілес. Водночас, опитування громадської думки віддають перемогу на виборах Мадуро, проте його перевага перед Капрілесом дещо скоротилося в останні кілька днів.

Читайте також: У Венесуелі Мадуро повідомив про арешт групи колумбійських бойовиків