ua en ru

У Великобританії консерватори критикують Кемерона за підтримку одностатевих шлюбів

Підтримка британським прем'єр-міністром Девідом Кемероном одностатевих шлюбів зробила перемогу на наступних виборах "практично неможливою" для консерваторів. Про це йдеться у відкритому листі більше 30 колишніх і нинішніх високопоставлених торі (представників Консервативної партії Великобританії), повідомляє ВВС.

Консерватори попереджають Кемерона, що його позиція з одностатевим шлюбам відштовхує рядових виборців, які можуть перекинутися до Партії незалежності Сполученого Королівства (UKIP).

На думку авторів листа, ці виборці більше не повернуться до Консервативної партії, якщо від планів легалізації одностатевих шлюбів не відмовляться, або якщо в партії не зміниться керівництво.

Розгляд законопроекту, який поширював визначення шлюбу на одностатеві союзи в Англії та Уельсі, продовжиться в парламенті в понеділок.

UKIP, яку багато на британській політичній арені довгий час не сприймали серйозно, раніше в травні відносно успішно виступила на виборах до місцевих органів влади Англії і Уельсу, набравши близько 25% голосів.

Читайте також: У Франції набув чинності закон про одностатеві шлюби (відео)