ua en ru

В РНБО заявляють, що припинення вогню на Донбасі можливе лише після встановлення повного контролю на кордоні

Короткочасне припинення вогню з боку сил антитерористичної операції на сході України можливе лише після того, як українські силовики повністю відновлять контроль на українсько-російському кордоні.

Короткочасне припинення вогню з боку сил антитерористичної операції на сході України можливе лише після того, як українські силовики повністю відновлять контроль на українсько-російському кордоні. Про це в ході брифінгу заявив спікер інформаційного центру Ради національної оборони і безпеки України Володимир Чеповий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це буде тільки після того, як вся територія кордону України буде зайнята нашими військами і контролюватися в повному обсязі", - заявив Чеповий.

Нагадаємо, 18 червня Президент України Петро Порошенко заявив, що віддасть наказ про одностороннє припинення вогню з боку сил антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях для того, щоб дати можливість протиборчій стороні роззброїтися і провести переговори.

У той же час Порошенко зазначив, що одним з ключових елементів його мирного плану врегулювання ситуації на сході України є закриття кордону України з Російською Федерацією.

"План почнеться з мого наказу про одностороннє припинення вогню", - сказав глава держави 18 червня у відповідь на запитання журналістів щодо свого мирного плану.

"Можу сказати, що час припинення вогню буде досить коротким. Ми чекаємо, що відразу після цього відбудеться роззброєння військових формувань, наведення порядку. Очікуємо, що будуть звільнені заручники, захоплені будинки. Ми очікуємо, що гарантіями безпеки громадян Донбасу скористається велика кількість мирного населення", - підкреслив він.

За словами Порошенка, зі свого боку влада запропонує амністію тим, хто не здійснював тяжких злочинів і організацію коридору для догляду роззброєних бойовиків з території України.

АТО в східних областях України триває вже більше двох місяців, з середини квітня 2014 р.