ua en ru

У санкційний список ЄС увійдуть заступник голови Міноборони РФ і два депутати Держдуми

У санкційний список ЄС увійдуть заступник голови Міноборони РФ і два депутати  Держдуми

В четвер глави МЗС країн-учасниць ЄС погодили розширений санкційний список, повідомляє інтернет-видання EUobserver.

У числі 19 осіб, які потраплять в новий чорний список ЄС, п'ять росіян. Імена поки не розголошуються. За даними видання, серед них буде один із заступників міністра оборони Росії, а також два інших керівних чиновника Міноборони.

Крім того, в чорний список ЄС увійдуть два депутати Держдуми, одного з яких європейські дипломати називають "видною фігурою" серед російської політичної еліти.

Reuters з посиланням на власне джерело у четвер також повідомляв, що одна з дев'яти організацій, які потраплять під нові санкції Євросоюзу, - російська. При цьому, за даними дипломата ЄС, дуже високопоставлених або відомих осіб серед тих, що потрапили в чорний список п'яти росіян немає, уточнив агентству дипломат ЄС.

Також у новий санкційний список ЄС, як пише EUobserver, увійдуть 14 осіб та дев'ять некомерційних організацій - так званих батальйонів або самопроголошених політичних об'єднань, що беруть участь в конфлікті. Одна з організацій знаходиться на території Росії, решта - на території України, зазначає видання.

Напередодні німецьке інформагентство DPA з посиланням на джерело в Брюсселі повідомило, що ЄС розглядає можливість введення додаткових санкцій відносно високопоставлених російських чиновників через ситуацію в Україні.