ua en ru

У МВС ініціюють скасування застави для корупціонерів

Міністерство внутрішніх справ України працює над поправками до КК, які виключать можливість виходу на свободу під заставу в разі вчинення корупційного злочину. Про це повідомив радник голови МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Готую проект змін до Кримінального Кодексу з пропозицією виключити можливість виходу під заставу в разі вчинення корупційного правопорушення або вчинення насильницьких злочинів. Випускати під заставу або під домашній арешт корупціонерів, насильників і вбивць - неприпустимо. Хабарники-прокурори, міліціонери, судді, підозрювані у вбивстві або масових вбивствах повинні знаходитися на період слідства у СІЗО доти, поки ми не очистимо судову і прокурорську систему від корупції ", - зазначив Геращенко.

Також радник міністра повідомив, що сьогодні Печерський суд Києва приступив до обрання запобіжного заходу та суми застави для скандально відомого прокурора Обухівського району Юрія Дикого. За словами Геращенко, недавно підозрювані в корупційних діях "подільники" Дикого вийшли на свободу, сплативши застави від 360 тис. До 1,2 млн. грн.

Нагадаємо, нещодавно прокуратура повідомила про підозру у вимаганні Обухівському екс-прокурору.