ua en ru

В Мінську 26 серпня пройдуть переговори у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка"

В Мінську 26 серпня 2014 р. пройдуть переговори у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка" (Білорусь, Казахстан, Росія).

В Мінську 26 серпня 2014 р. пройдуть переговори у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка" (Білорусь, Казахстан, Росія). Про це домовилися Президент України Петро Порошенко (на фото праворуч) та Президента Європейської Комісії Жозе-Мануеля Баррозу (ліворуч) під час телефонної розмови, передає прес-служба Президента України.

Згідно з повідомленням, Баррозу підтримав ініціативу Порошенка про запрошення сторони ЄС для участі у зустрічі високого рівня.
"26 серпня в Мінську відбудеться зустріч у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка" (Білорусь, Казахстан, Росія) для обговорення питань, пов'язаних з імплементацією Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, енергетичної безпеки та стабілізації ситуації на Донбасі", йдеться у повідомленні.

Петро Порошенко подякував Жозе-Мануелю Баррозу за готовність направити одночасно трьох членів Європейської Комісії (Високого Представника ЄС з питань безпеки і зовнішньої політики Кетрін Ештон, Віце-президента Єврокомісії - Комісара з питань енергетики Гюнтера Оттінгера і Комісара з питань торгівлі Карла де Гухта).

"Такий безпрецедентний крок є підтвердженням солідарності та підтримки України з боку Європейського Союзу", - відзначив Президент України.