ua en ru

В Лівії групу засуджених громадян України вивезли зі столиці у зв'язку з погіршенням безпекової ситуації, - МЗС

В Лівії групу з 19 засуджених громадян України було переведено до м. Зінтан (170 км від столиці) у зв'язку з погіршенням безпекової ситуації в Тріполі. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України з посиланням на інформацію посольства України в Лівії.

"2 липня ц.р. тимчасовий повірений у справах України в Лівії Андрій Марченко здійснив робочу поїздку до м. Зінтан, де провів зустріч з місцевою владою та відвідав громадян України в новому місці їх утримання. Представники влади Зінтана запевнили, що в новому місці група знаходитиметься в більшій безпеці та кращих умовах", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі з Марченком, громадяни України підтвердили покращення умов в новому місці перебування.

"Їх розміщено в чотирьох кондиціонованих вагончиках по кілька чоловік у кожному (у попередньому місці вони мешкали всі разом в одному приміщенні), забезпечено холодною і теплою водою. Їм дозволяється в будь-який час виходити з вагончиків і здійснювати прогулянки на спеціально відведеній для цього території (серйозне покращення в порівнянні з попереднім місцем утримання). Серед іншого, засуджені задоволені тим, що тепер вони мають більше можливостей бувати на сонці, і це повинно мати позитивні наслідки для стану їх здоров'я", - йдеться у повідомленні.

Дипломати посольства отримали дозвіл на регулярне відвідання співвітчизників.

Нагадаємо, що 3 липня 2013 р. відбулось чергове засідання Вищого військового суду Лівії, що розглядає апеляцію на вирок громадянам України. Наступне засідання суду планується на 14 серпня цього року.