ua en ru

У Кривому Розі активісти заблокували роботу міськради

У Кривому Розі група активістів увірвалися до сесійної зали міської ради, перешкоджаючи проведенню чергового засідання. Про це повідомляє прес-служба міськради.

Як стало відомо з повідомлення в Facebook однієї з учасниць акції, Ірини Турівській, "громадяни Кривого Рогу зайняли приміщення сесійної зали і не покинуть його, поки в місто не прибуде офіційний представник президента України". Представники громадськості виступають за недопущення повторення Маріупольського сценарію, звинувачуючи керівництво мерії в бажанні "злити Кривбас".

У той же час, керівництвом Криворізької міської ради було направлено звернення до президента України Петра Порошенка з вимогою забезпечити роботу міськради.

Як сказано у зверненні, "дані дії ставлять під загрозу нормальне життєзабезпечення промислового центру України... У зв'язку з постійними погрозами і радикальними діями екстремістів неможливе проведення пленарних засідань міської ради, на яких повинні розглядатися найважливіші питання забезпечення життєдіяльності міста, надання допомоги у проведенні АТО, виділення допомоги постраждалим жителям Маріуполя. Від імені абсолютної більшості криворіжців, просимо Вас негайно втрутитися в ситуацію та відновити законність у місті", - сказано у зверненні до президента.

За повідомленнями ЗМІ, на даний момент у сесійній залі Криворізької міської ради знаходяться кілька сотень людей, які перед початком сесії увірвалися в будівлю, не давши відкрити роботу чергового пленарного засідання.

Нагадаємо, в листопаді 2014 року міліція відкрила кримінальне провадження за фактом бійки в будівлі міськвиконкому Кривого Рогу.

У Кривому Розі активісти заблокували роботу міськради

У Кривому Розі активісти заблокували роботу міськради

У Кривому Розі активісти заблокували роботу міськради

(Фото: Twitter/‏@krivorozhanin_)