ua en ru

До Києва цього тижня прибудуть ще 57 експертів ЄС з реформування сектору безпеки

На цьому тижні до Києва прибудуть 57 європейських радників у сфері юстиції для початку роботи в рамках місії ЄС з реформування сектора цивільної безпеки України.

На цьому тижні до Києва прибудуть 57 європейських радників у сфері юстиції для початку роботи в рамках місії ЄС з реформування сектора цивільної безпеки України. Про це сьогодні повідомив заступник генерального секретаря Європейської служби зовнішніх дій Мачей Поповські, виступаючи на засіданні підкомітету з питань безпеки і оборони Європарламенту, повідомляє "ЄС-плюс".

"Вони почнуть роботу з кінця вересня - початку жовтня", - зазначив він.

Передбачається, що радники ЄС будуть підтримувати розробку нових стратегій безпеки, а також швидке проведення реформ в координації з міжнародними партнерами.

Відзначимо, 4 вересня в Київ вже прибули перші 57 членів експертної місії Євросоюзу, покликаних допомогти Україні реформувати систему правоохоронних органів.

Нагадаємо, 22 липня 2014 р. Рада Європейського Союзу створила консультативну місію ЄС з реформування сектору громадської безпеки в Україні, при цьому виділивши на стартовий етап місії 2,7 млн євро. 24 липня головою місії був призначений угорський економіст Кальман Міжей.