ua en ru

В Естонії проходять парламентські вибори

В Естонії сьогодні, 1 березня, відкрилися дільниці для голосування на виборах парламенту країни, передає ВВС.

За соціологічними опитуваннями, партійне представництво в парламенті не зміниться - шанси подолати 5-відсотковий бар'єр мають ті ж чотири партії, що і на минулих виборах.

Шанси на перемогу має Центристська партія, яку підтримує російськомовне населення країни, проте їй в будь-якому випадку не вдасться набрати більшість мандатів, необхідну для формування уряду.

Населення Естонії приблизно на чверть складається з російськомовних, проте велика частина з них не має естонського громадянства і тому не може брати участь у парламентських виборах.

Очікується, що формувати уряд буде переможець минулих виборів Партія реформ Естонії, яка увійде в коаліцію або із соціал-демократами, або з партією "Союз Вітчизни і Res Publica".

Нагадаємо, на початку лютого Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес закликав надати допомогу Україні в її протистоянні Росії.

Раніше міністр закордонних справ Естонії Кейт Пентус-Розіманнус заявила, що Естонія виступає за введення нових економічних санкцій проти Російської Федерації і підкреслює необхідність подальшої фінансової підтримки України.