ua en ru

У справі проти Януковича та Азарова за телекоммережі збитки оцінюються в 220 млн грн, - СБУ

У кримінальній справі проти колишнього Президента України Віктора Януковича та екс-прем'єра Миколи Азарова по телекомунікаційній мережі збитки оцінюються в 220 млн грн.

У кримінальній справі проти колишнього Президента України Віктора Януковича (на фото праворуч) і екс-прем'єра Миколи Азарова (на фото зліва) з телекомунікаційної мережі збитки оцінюються в 220 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Зокрема встановлено, що в 2010-2013 рр. Янукович спільно з Миколою Азаровим, Юрієм Колобовим, Анатолієм Мярковським, головою Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Геннадієм Рєзніковим, членом наглядової ради "Укртелекому" - директором ТОВ "ЕСУ" Іллею Солодовським вніс зміни в державний бюджет України, в результаті чого незаконно виділено 220 млн грн на будівництво телекомунікаційної мережі спеціального зв'язку.

Згідно з умовами договору купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "Укртелеком" зазначені роботи повинні здійснюватися виключно за рахунок покупця - ТОВ "ЕСУ".

У зв'язку з цим Генеральна прокуратура України (ГПУ) відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати та привласнення коштів державного бюджету України в особливо великих розмірах.

Як зазначається, 30 вересня всім зазначеним особам ГПУ оголосила підозри про вчинення злочину.

На даний момент триває слідство.

Нагадаємо, раніше ГПУ оголосила про підозру у вчиненні злочину першого заступника міністра фінансів Анатолія Мярковського, який підозрюється в розтраті державних коштів при проведенні виділеної телекомунікаційної мережі спеціального зв'язку.