ua en ru

В БПП прогнозують доопрацювання тексту коаліційної угоди протягом декількох днів

В "Блоці Петра Порошенко" прогнозують доопрацювання тексту коаліційної угоди протягом декількох днів.

В "Блоці Петра Порошенко" прогнозують доопрацювання тексту коаліційної угоди протягом декількох днів. Про це в ході переговорів з громадськими організаціями заявив глава виборчого штабу БПП Віталій Ковальчук.

"Після першого засідання нової ВРУ, протягом тижня нам потрібно буде сформувати нову коаліцію", - заявив він.

"Думаю, що це питання декількох днів (підготовки тексту угоди). Все залежить від того, коли ми отримаємо всі пропозиції до коаліційної угоди. Ми не налаштовані затягувати процес", - зазначив Ковальчук.

Ковальчук впевнений, що не варто сприймати заяву прем'єра Арсенія Яценюка як відмову "Народного фронту" від проекту угоди БПП по створенню коаліції.

"Ми готові розглянути всі пропозиції від "Народного фронту", "Самодопомоги", "Батьківщини"...Ми вважаємо, що наш проект угоди про створення коаліції - найбільш грунтовний, але ми готові до переговорів, щоб були враховані всі пропозиції...Тому не варто робити акцент на те, який текст буде взято за основу коаліційної угоди... Сьогодні пройшла зустріч з представниками "Батьківщини", триває обговорення можливості входження фракції "Батьківщина" як суб'єкта коаліції", - сказав Ковальчук.

Ковальчук упевнений, що новий парламент почне працювати швидко і ефективно. "На середину грудня як мінімум ми повинні мати бюджет на 2015 рік. А також напрацювали цілий ряд інших законодавчих ініціатив, які потрібно буде приймати якнайшвидше", - додав Ковальчук.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розраховує, що коаліція у Верховній Раді України вдасться утворити за 20 днів