ua en ru

В АПУ прогнозують вибори секретаря Слов'янської міськради наступного тижня

В Адміністрації Президента України прогнозують, що наступного тижня буде обраний секретар Слов'янської міськради Донецької області.

В Адміністрації Президента України прогнозують, що наступного тижня буде обраний секретар Слов'янської міськради Донецької області. Про це в ефірі "5 каналу" повідомив перший заступник глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко (на фото), передає прес-служба глави держави.

"Ми хочемо, щоб наступного тижня відбулася сесія міської ради Слов'янська і був обраний новий секретар. Необхідно, щоб він мав право підпису і міг управляти бюджетними грошима", - зазначив Зубко.

За його словами, на посаду секретаря міськради пропонується людина, яка користується повагою у місцевих жителів і не хоче відділення від Слов'янська України. "Людям сьогодні потрібен господарник, який візьме на себе владу, відповідальність і забезпечить їм нормальні умови життя", - сказав Зубко.

Говорячи про питання кадрового резерву влади у звільнених містах, перший заступник глави АПУ наголосив, що у Слов'янську кожен день збирається близько 150 жителів, які готові допомагати керівництву міста у відновленні інфраструктури. "Процедурно запущений механізм відновлення влади", - сказав він.

Зубко нагадав, що минулого тижня в населених пунктах, звільнених від бойовиків, відбулися наради, на яких обговорювалося питання відновлення зруйнованих об'єктів інфраструктури та налагодження мирного життя.