ua en ru

Встановлення миру на Донбасі не означатиме позбавлення від військової загрози, - Порошенко

Встановлення миру на Донбасі не означатиме позбавлення від військової загрози, - Порошенко
Встановлення миру на Донбасі не означатиме позбавлення від військової загрози. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час свого виступу у сесійній залі Верховній Ради України.

Встановлення миру на Донбасі не означатиме позбавлення від військової загрози. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час свого виступу у сесійній залі Верховній Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми живемо в умовах війни. І ця війна, безумовно, гальмує наші плани.. І все ж таки я впевнений, що мій мирний план і розроблений на його основі мінський протокол і мінський меморандум у підсумку приведуть до миру на Донбасі", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що цей документ визнаний всім світом, в тому числі і Російською Федерацією, яка поставила свій підпис під мінським меморандумом.

"Однак, зазираючи у майбутнє, чітко бачимо, що встановлення миру на Донбасі не означатиме позбавлення від військової загрози зі Сходу. На жаль, ця загроза проглядається на дуже далекосяжну історичну перспективу і постійно потребуватиме великих зусиль та колосальних ресурсів. Це - реальність, яку Україна усвідомила запізно; яку ми змінити навряд чи зможемо, але якій треба навчитися протидіяти... Вибачте, інколи навіть спати з револьвером під подушкою, бо так званий брат - біля воріт", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, НАТО фіксує пересування російських військових сил і техніки в Україні і в напрямку встановленої лінії розмежування на Донбасі.