ua en ru

Українське питання не буде пріоритетним на саміті ЄС 23-24 жовтня, - євродипломат

Українське питання не буде пріоритетним на саміті Євросоюзу, який запланований на 23-24 жовтня в Брюсселі.

Українське питання не буде пріоритетним на саміті Євросоюзу, який запланований на 23-24 жовтня в Брюсселі. Про це повідомив європейський дипломат, передає ЄС-плюс.

"Не очікується нічого нового. Навіть якщо і будуть висновки, ви навряд чи знайдете в них якісь нові слова", - сказав дипломат.

Він нагадав, що раніше на цьому тижні, міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорювали ситуацію в Україні на своєму засіданні в Люксембурзі, за результатами чого взяли висновки, в яких закликали всі сторони до виконання мінських угод, припинення вогню, виведення незаконних збройних формувань, забезпечення проведення парламентських виборів 26 жовтня і місцевих виборів у Донецькій та Луганській областях в грудні за українським законодавством та у відповідності з міжнародними стандартами.

В ході засідання 23-24 жовтня глави держав і урядів країн-членів ЄС планують приділити посилену увагу питанням енергетичної ефективності, енергетичної політики до 2030 року, спалах вірусу Ебола в Африці, а також економічних і фінансових питань. При цьому, 24 жовтня має відбутися саміт єврозони.

Нагадаємо, 21 жовтня в Брюсселі відбулися тристоронні газові переговори між Україною, Росією і Євросоюзом. Сторони домовилися про те, що Україна виплатить "Газпрому" 3,1 млрд дол. до кінця року, а також про "зимовий пакет" з ціною на газ до 385 дол. за тис. куб. м, яка буде діяти до 15 березня 2015 р.