ua en ru

Українська делегація відвідає Брюссель наступного тижня, - Азаров

Українська делегація відвідає Брюссель наступного тижня. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, виступаючи у Верховній Раді, передає прес-служба "Батьківщини".

"Вже наступного тижня делегація поїде до Брюсселя", - сказав Азаров.

Також він зауважив, що раніше озвучена сума необхідних компенсацій в обсязі 165 млрд євро - це ціна модернізації України, проте про таку суму не йшла мова у переговорах України та ЄС.

"Ми нашим європейським партнерам сказали відверто: давайте сядемо за стіл переговорів. Подумайте над тим, яку максимальну допомогу ви можете надати. Допоможіть нам з МВФ. Нам відповіли.... Звичайно, не йшлося про якісь міфічні десятки мільярдів", - сказав Азаров.

При цьому він зазначив, що ЄС згоден розглянути питання про компенсацію втрат Україні від асоціації.

"Вчора в моїй присутності Президент України мав тривалу телефонну розмову з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу. Ми домовилися, що ми продовжимо переговори про умови укладення угоди про асоціацію та ЗВТ. Та ЄК, ЄС згодні розглянути питання про фінансові компенсації Україні", - сказав Азаров.

Нагадаємо, раніше Азаров заявляв, що питання продовження переговорів про асоціацію з Європейським союзом вирішиться найближчим часом.