ua en ru

Україна вимагає від РФ забезпечити повернення на батьківщину українки-свідка вбивства Нємцова

Міністерство закордонних справ України направило ноту Росії з метою повернення в Україну Анни Дурицької, яка проходить свідком вбивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова. Про це РБК-Україна повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

"Вона громадянка України та попросила, щоб ми вплинули на її повернення в Україну. В принципі, її пересування не обмежено, але посилено охорону... Сподіваємося, що проблем з виїздом з Росії у неї не виникне. Ми направили відповідну ноту до Міністерства закордонних справ Росії з тим, щоб забезпечити її повернення в Україну", - розповів Перебийніс.

За його словами, дівчина продовжує давати свідчення у справі вбивства Нємцова.

"Наш консул з нею зустрічався разом з адвокатом і сьогодні знову з нею розмовляв. Вона знаходиться зараз у квартирі і, власне, хоче повернутися в Україну. Ми в цьому будемо їй допомагати", - зазначив Перебийніс.

Він також додав, що Дурицька добровільно дає свідчення по справі і, очевидно, поки буде необхідність давати свідчення, вона буде перебувати на території РФ.