ua en ru

Україна вирішить проблему звільнення Тимошенко в жовтні, - Рибак

Україна вже в жовтні ц.р. виконає всі умови для підписання Угоди про асоціацію (УА) з Європейським союзом, включаючи правове вирішення проблеми зі звільненням екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і лікуванням її у Німеччині. Про це голова Верховної Ради України Володимир Рибак заявив на неформальному саміті глав МЗС країн ЄС, що проходив у столиці Литви Вільнюсі.

Україна вже в жовтні ц.р. виконає всі умови для підписання Угоди про асоціацію (УА) з Європейським союзом, включаючи правове вирішення проблеми зі звільненням екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко і лікуванням її у Німеччині. Про це голова Верховної Ради України Володимир Рибак (на фото) заявив на неформальному саміті глав МЗС країн ЄС, що проходив у столиці Литви Вільнюсі, повідомляє ВВС Україна.

"Ми виконаємо всі умови вже у жовтні, включаючи правові рішення проблеми зі звільненням Юлії Тимошенко та її лікуванням у Німеччині. Останні штрихи зараз узгоджуються з нашими європейськими партнерами. На Вільнюський саміт (у листопаді ц.р.) Україна приїде готовою для підписання асоціації", - заявив Рибак.

Учасники конференції схвально вітали візит до Вільнюса Рибака. Спікер парламенту запевнив європейських партнерів, що Україна витримає будь-який тиск з боку Росії і, незважаючи ні на що, досягне своєї мети.

Напередодні Вищий спеціалізований суд України відмовив екс-прем'єру Юлії Тимошенко у перегляді вироку про перевищення службових повноважень при підписанні газових контрактів. У "Батьківщині" засумнівалися в легітимності даного судового рішення.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко з 5 серпня 2011 р. відбуває семирічний термін покарання за перевищення влади і службових повноважень при укладанні газових угод з Росією у 2009 р.

Як заявив раніше голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, представники української влади не отримали жодної пропозиції, яка б дозволяла у юридичному плані звільнити екс-прем'єра Тимошенко.

На початку вересня Тимошенко провела майже двогодинну бесіду з екс-Президентом Польщі Олександром Кваснєвським і колишнім головою Європейського парламенту Петом Коксом, уповноваженими Європейським парламентом спостерігати за судовими процесами в Україні.

Верховна Рада продовжить свою роботу у пленарному режимі наступного вівторка, 17 вересня, о 10:00.

Саміт "Східного партнерства", на якому Україна розраховує підписати з Євросоюзом Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі (ЗВТ), відбудеться у Вільнюсі 28-29 листопада ц.р.