ua en ru

Україна підписала договір про торгівлю зброєю

Україна сьогодні, 23 вересня, у Нью-Йорку в рамках 69-ї сесії Генеральної асамблеї ООН підписала багатосторонній договір про торгівлю озброєннями.

Україна сьогодні, 23 вересня, у Нью-Йорку в рамках 69-ї сесії Генеральної асамблеї ООН підписала багатосторонній договір про торгівлю озброєннями. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

"Цей багатосторонній договір був схвалений Генасамблеєю ООН 2 квітня 2013 р., а 3 червня цього ж року - відкритий для підписання. Головним його напрямом є впровадження на міжнародному рівні високих стандартів у торгівлі озброєннями і зменшення ризиків потрапляння зброї в нелегальний обіг", - йдеться в повідомленні.

За повідомленням МЗС, прийняття договору передувала копітка робота делегацій всіх країн-членів ООН і тривалий переговорний процес.

"Україна послідовно підтримувала зазначений процес і, підписавши договір, підтвердила свою налаштованість на упорядкування міжнародної торгівлі озброєннями, зокрема, шляхом вдосконалення систем експортного контролю держав-членів", - заявляють в міністерстві.

Нагадаємо, вчора Польща заявила про готовність продавати озброєння Україні.