ua en ru

Україна подає на Росію в суд з газового питання, - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив керівництву НАК "Нафтогаз Україна" і Міністерству юстиції України доручено завершити процедуру підготовки до захисту інтересів України у відносинах між НАК "Нафтогаз" і ВАТ "Газпром" у Стокгольмському арбітражному суді.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив керівництву НАК "Нафтогаз Україна" і Міністерству юстиції України доручено завершити процедуру підготовки до захисту інтересів України у відносинах між НАК "Нафтогаз" і ВАТ "Газпром" у Стокгольмському арбітражному суді. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Яценюка.

Нагадаємо, 13 червня Яценюк доручив профільним міністерствам, керівництву НАК "Нафтогаз України" та обласним державним адміністраціям переходити на план функціонування енергетичної галузі, який передбачає припинення поставок газу Російською Федерацією з понеділка, 16 червня.

Зазначимо, вчора НАК "Нафтогаз України" звинуватив ВАТ "Газпром" у навмисному зриві газових домовленостей. Раніше російська сторона відмовилася розглядати компромісний варіант, запропонований представниками Єврокомісії про середню ціну на постачання газу.